Strafrechtdispuut Wichmann

Disputen

Disputen

Strafrechtdispuut Wichmann

Het bestuur van het collegejaar 2023-2024 bestaat uit:

Voorzitter: Darshita Jairam
Secretaris: Isabella Sterkman
Penningmeester: Enya Kranenburg
Commissaris Externe Betrekkingen: Maurice van Burg

(Van links naar rechts: Enya Kranenburg, Darshita Jairam, Isabella Sterkman, en Maurice van Burg)

Het Strafrechtelijk Dispuut Wichmann is de studievereniging voor studenten van de Erasmus Universiteit die affiniteit hebben met het strafrecht. Al sinds 1969 worden er vanuit Wichmann verscheidene activiteiten georganiseerd op het gebied van het strafrecht. Ook dit collegejaar staan er weer veel interessante activiteiten op het programma. De traditionele activiteiten – de befaamde schietles, de jaarlijks terugkerende Nationale Strafpleitcompetitie en het (alumni)symposium – staan ook dit jaar weer op de planning. Verder beogen we met bezoeken aan instanties en meeloopdagen inzicht in de strafrechtspraktijk te verschaffen van o.a. de politie, het OM, de advocatuur, maar ook de Reclassering en DJI. Uiteraard zullen ook de nodige borrels worden georganiseerd. Kortom: het strafrechtdispuut Wichmann is voor elke student, ongeacht de studiefase, een uitgelezen kans om een brug te slaan tussen theorie en praktijk.

Ons dispuut wordt ondersteund door de sectie Strafrecht van ESL, met name door mr. dr. J. uit Beijerse. Zij is universitair hoofddocent Straf(proces)recht en Criminologie aan de Erasmus Universiteit, daarnaast is zij beschermvrouwe van Wichmann.

Lidmaatschap van Wichmann is naast een mogelijkheid om meer inzicht te krijgen in de strafrechtelijke praktijk, ook een goede manier om medestudenten te leren kennen die enthousiast zijn over het strafrecht. Lid worden van het dispuut is gratis, mits je lid bent van de JFR en je niet al gebonden bent aan een ander dispuut.

Let’s keep in contact! Like ons op Facebook, volg ons op Instagram, en voeg ons toe op LinkedIn!

Mocht je vragen hebben, schroom dan vooral niet om op ons af te stappen voor een praatje of neem gerust contact op via onderstaande e-mailadressen.
voorzitter@wichmanndispuut.nl
secretaris@wichmanndispuut.nl
penningmeester@wichmanndispuut.nl
comextern@wichmanndispuut.nl