Reizen

De JFR organiseert elk jaar zo veel reizen dat een aparte pagina wel op zijn plaats is. Houd voor actuele informatie per reis de agenda en onze Facebook in de gaten!

Minor Crossing Borders

Deze kersverse minor komt voort uit een samenwerking tussen de JFR en de Erasmus School of Law (ESL) en is de opvolger van de Talent Trip. In 2014 is de reis voor het eerst georganiseerd met New York als bestemming. De reis vindt medio oktober plaats nadat in Nederland een aantal weken onderzoek is gedaan. Vervolgens doen de studenten op een buitenlandse bestemming rechtsvergelijkend onderzoek, maar er is natuurlijk genoeg tijd om de locatie zowel 's avonds als overdag te verkennen. In 2014 en 2015 staat het onderzoek in het teken van het ondernemingsrecht. Deze minor staat enkel open voor derdejaars Rechtsgeleerdheid en Fiscaal Recht. Voor meer informatie over de minor kun je terecht op de website van de ESL.

Eerstejaarsreis

Het hoogtepunt van het jaar voor de eerstejaarsstudenten! Deze reis is georganiseerd voor en door eerstejaarsstudenten. Traditiegetrouw wordt een mooie stad in Europa aangedaan. In de voorgaande jaren is de JFR afgereisd naar onder meer Praag, Berlijn en Genève. De studenten leren elkaar beter kennen tijdens zowel formele als informele activiteiten. De bestemming van dit jaar blijft nog even geheim,maar het belooft weer even legendarisch te worden. De Eerstejaarsreis vindt plaats in de onderwijsvrije week in maart. 

Ouderejaarsreis

Deze reis vult de leemte die de Talent Trip in het voorjaar heeft achtergelaten. Deze nieuwe spetterende reis zal de studenten tijdens de onderwijsvrije week in maart meenemen naar een exotische locatie. Tijdens deze reis zullen er juridische activiteiten plaatsvinden, maar natuurlijk is er genoeg tijd voor andere activiteiten. Deze reis is voor tweede- en derdejaarsstudenten.

Skireis

Deze reis is voor de sportliefhebbers die in de winter graag de koudere oorden opzoeken. Tijdens deze reis kun je zowel skiën als après-skiën. Verder zal de organisatie ter plekke zorgen voor mooie restaurants en uitdagende discotheken. De wintersport vindt plaats in januari en voert de JFR meestal met de bus richting Frankrijk. Dit jaar gaat de skireis naar het Franse Flaine.