Doe recht aan je toekomst!

De Juridische Faculteitsvereniging Rotterdam (JFR) zorgt ervoor dat je met het lidmaatschap van de JFR daadwerkelijk recht doet aan je toekomst. Voor maar achttien euro per jaar resulteert het JFR-lidmaatschap in grote voordelen voor studenten aan de Erasmus School of Law (ESL). Korting op de studieboeken, gratis samenvattingen van alle bachelorvakken, workshops, een maandelijkse borrel en de jaarlijkse Meesterweek zijn maar een paar voordelen van het lidmaatschap. Naast financiële voordelen biedt de JFR ook de mogelijkheid tot persoonlijke ontwikkeling. Door actief lid te worden in een commissie ben je deel van de organisatie van de grootste en meest professionele activiteiten voor (rechten)studenten in Rotterdam.

Onderwijs
De JFR zorgt voor scherpe deals met de leveranciers van studieboeken. Tijdens de tentamenperiode van het voorafgaande blok is het voor masterstudenten mogelijk om de boeken te bestellen. De boeken zullen vervolgens thuisbezorgd worden.

De JFR zorgt daarnaast ook dat haar leden beschikking hebben over de beste samenvattingen op de campus. Door de Academische Groep van JFR worden samenvattingen geschreven van alle bachelorvakken die geheel gratis ter beschikking worden gesteld aan leden van de JFR. Tevens organiseert de JFR de zogenaamde JFR-colleges, waarvoor gezaghebbende sprekers worden uitgenodigd om een gastcollege te geven tijdens verschillende vakken aan de ESL.

Om je nog beter voor te bereiden op tentamens beidt de JFR ook tentamentrainingen aan. Deze trainingen worden in samenwerking met bekende advocatenkantoren georganiseerd en zijn dan naast een goede voorbereiding op je tentamen en daarnaast de ideale mogelijk om een advocatenkantoor te leren kennen.

Carrière
Om je nog beter voor te bereiden op jouw toekomst in de juridische wereld zorgt de JFR ervoor dat je genoeg kansen krijgt om je te oriënteren tijdens je studie. Tijdens de Meesterweek kom je door recruitmentdiners, congressen, workshops en persoonlijke gesprekken in contact met alle grote juridische werkgevers van Nederland. Ook biedt de JFR gedurende het jaar verschillende kantoorbezoeken aan met zowel nationale als internationale topkantoren in het recht. Maar de JFR zorgt er ook voor dat je goed voorbereid bij misschien wel jouw toekomstige werkgever op bezoek komt, door jou optimaal voor te bereiden door bijvoorbeeld een dinertraining sla je nooit de plank mis.

Sociaal
De JFR organiseert ook veel sociale activiteiten. Iedere maand organiseert de JFR een borrel op een wisselende locatie. Tijdens deze borrels zijn bier, wijn en fris gratis voor leden. Daarnaast organiseren we elk jaar ook het legendarische JFR-gala en verschillende andere feesten. Ook is de JFR medeorganisator van het grootste studentenfeest van Rotterdam, de ‘Rotterdam Student Party’.

Actief lid
Naast het voorafgaande biedt de JFR jou ook te mogelijkheid tot persoonlijke ontwikkeling. Door actief lid te worden in een van de  commissies of dispuutsbesturen biedt de JFR jou de kans op persoonlijke ontwikkeling. Als actief lid ben je deel van de organisatie van de grootste en meest professionele activiteiten voor (rechten)studenten in Rotterdam. Een uitgelezen kans om jezelf te ontwikkelen en te profileren! Klik voor meer informatie over actief lidmaatschap  hier.

Lid worden?
Geïnteresseerd geworden in JFR-lidmaatschap? Informatie over inschrijven vind je hier. Heb je nog vragen? Schroom niet om eens langs te komen op onze bestuurskamer, de JFR-kantoor (VB-56), of stuur een e-mail naar info@jfr.nl.