Commissaris Onderwijs & Facultaire Zaken

Commissaris Onderwijs & Facultaire Zaken

Commissaris Onderwijs & Facultaire Zaken

Commissaris Onderwijs & Facultaire Zaken

Als Commissaris Onderwijs & Facultaire Zaken draag je meerdere verantwoordelijkheden binnen je functie. Allereerst ben je verantwoordelijk voor alle onderwijsgerelateerde zaken. Dit omvat het controleren en publiceren van de samenvattingen, evenals het organiseren van Studiegroepen en Tentamentrainingen en - workshops. Het is heel leuk om in je bestuursjaar actief betrokken te zijn bij het onderwijsproces

Als Commissaris Onderwijs & Facultaire Zaken ben je verantwoordelijk voor al het contact met de faculteit. De JFR is natuurlijk dé faculteitsvereniging voor Rechtsgeleerdheid, daarom is het belangrijk om het contact met de faculteit soepel te laten verlopen. Samen met de Voorzitter heb je eens in de twee maanden een overleg met de onderwijsdirecteur en de studentbestuursleden. Daarbij draag je als Commissaris Onderwijs & Facultaire Zaken zelf agendapunten aan. Bovendien neem je deel aan verschillende overlegorganen, namelijk de Faculteitsraad, de Opleidingscommissie Bachelor en de Opleidingscommissie Master. Daarnaast voer je aparte gesprekken met diverse medewerkers van ESL. Hierdoor ben je goed op de hoogte van wat er speelt binnen ESL. Daarnaast begrijp je wat ESL voor JFR kan betekenen en vice versa. Het is bijzonder interessant om een kijkje achter de schermen te krijgen.

Dit jaar draagt de Commissaris Onderwijs & Facultaire Zaken de verantwoordelijkheid voor vier commissies. Drie van deze commissies vallen standaard onder de Commissaris Onderwijs & Facultaire Zaken, de Eerstejaars Commissie, de Studie Commissie en de Symposium Commissie. Daarnaast zijn de Secretaris en de Commissaris Onderwijs & Facultaire Zaken dit jaar de Duurzaamheid Officers van de JFR. Hierdoor zijn zij samen verantwoordelijk voor de Duurzaamheid Commissie. Het is erg leuk om vier commissies onder je te hebben, aangezien dit je lekker druk bezig houdt, je in de gelegenheid stelt nieuwe mensen te leren kennen en je de kans biedt om fantastische evenementen te organiseren. 

Mocht je nog meer vragen hebben over mijn functie, aarzel dan niet om mij een e-mail of een berichtje te sturen. Dan kunnen we samen onder het genot van een kopje thee lekker kletsen.

Amber Bleyenbergh
Commissaris Onderwijs & Facultaire Zaken van het 61e bestuur der Juridische Faculteitsvereniging Rotterdam
onderwijs@jfr.nl