Commissaris Onderwijs & Facultaire Zaken

Commissaris Onderwijs & Facultaire Zaken

Commissaris Onderwijs & Facultaire Zaken

Commissaris Onderwijs & Facultaire Zaken

Als Commissaris Onderwijs & Facultaire Zaken heb je veel diverse taken. Je bent allereerst verantwoordelijk voor alle onderwijsgerelateerde zaken. Dit betekent dat jij de samenvattingen controleert en publiceert. Daarnaast vallen de Studiegroepen onder jou en organiseer jij de Tentamentrainingen/-workshops. Des te leuker is het om in je bestuursjaar nog veel dingen mee te krijgen vanuit het onderwijs.

Je bent als Commissaris Onderwijs & Facultaire Zaken verantwoordelijk voor al het contact met de faculteit. De JFR is natuurlijk dé faculteitsvereniging voor Rechtsgeleerdheid, daarom is het belangrijk om het contact met de faculteit soepel te laten verlopen. Hierbij heb je samen met de Voorzitter een keer in de twee maanden een overleg met de onderwijsdirecteur en de studentbestuursleden. Daarvoor draag je als Commissaris Onderwijs & Facultaire Zaken zelf de punten aan. Daarnaast schuif je bij bij verschillende overlegorganen aan, zoals de Faculteitsraad, de Opleidingscommissie Bachelor en de Opleidingscommissie Master. Daarnaast heb je nog veel aparte overleggen met allemaal andere personen die werkzaam zijn bij ESL.Hierdoor ben je goed op de hoogte wat er speelt binnen ESL en wat de ESL voor JFR kan betekenen en andersom. Het is erg interessant om een kijkje achter de schermen te krijgen.

De Commissaris Onderwijs & Facultaire Zaken is dit jaar verantwoordelijk voor vier commissies. Drie commissies vallen standaard onder de Commissaris Onderwijs, de Congres Commissie, de Eerstejaars Commissie en de Studie Commissie. Daarnaast zijn de Secretaris en de Commissaris Onderwijs dit jaar de Sustainability Officers van de JFR, vandaar dat zij samen verantwoordelijk zijn voor de Sustainability Commissie. Zelf vind ik het erg leuk om vier commissies onder me te hebben, hierdoor blijf je lekker druk bezig, leer je veel nieuwe mensen kennen en zet je hele toffe evenementen neer.

Mocht je nog meer vragen hebben over mijn functie, schroom dan niet om me te bellen, mailen of een berichtje te sturen. Dan kunnen we samen onder het genot van een kopje thee lekker kletsen.

Amber Bleyenbergh
Commissaris Onderwijs & Facultaire Zaken van het 61e bestuur der Juridische Faculteitsvereniging Rotterdam
onderwijs@jfr.nl