Penningmeester

Penningmeester

Penningmeester

Penningmeester 

Als Penningmeester houd ik me bezig met één van de belangrijkste dingen binnen de vereniging: haar financiën. Aan bijna elke beslissing zit een financiële kant, waardoor bijna elke beslissing daadwerkelijk langs mijn bureau komt. Er komt echter meer bij kijken dan betalingen doen en verwerken: het is meedenken met de commissies, disputen en bestuursleden en hen adviseren over hun uitgaven en inkomsten. Daarmee houd ik me indirect met bijna alle activiteiten bezig. Dit maakt het penningmeesterschap een veelzijdige functie die me in staat stelt om mee te werken aan alle aspecten van de vereniging.

Daarnaast houd ik me bezig met het bijhouden van de financiële administratie van de vereniging. Dit houdt in dat ik alle betalingen verricht, toezicht houd op de te ontvangen betalingen, btw-aangifte doe, boekhouding voer, factureer naar sponsoren, enzovoort. Bij al deze werkzaamheden is het van belang dat ik de begroting in de gaten houd. Deze begroting heb ik met mijn voorganger en in overleg met mijn medebestuurders opgesteld, waarna deze is goedgekeurd door de Algemene Ledenvergadering.

Niet alleen de JFR is van belang, maar ook de Meesterweek zit in mijn portefeuille. Hierbij denk ik mee over de invulling van het evenement, maar ben ik bovenal financieel eindverantwoordelijk voor de 32e Meesterweek.

Dit jaar bestaat de vereniging 60 jaar. Voor de organisatie van het 12e lustrum zal de Lustrum Commissie ben ik financieel eindverantwoordelijk.

Jasper Royen 
Penningmeester van het 60e bestuur der Juridische Faculteitsvereniging Rotterdam
penningmeester@jfr.nl