Penningmeester

Penningmeester

Penningmeester

Penningmeester 

Als Penningmeester ben je dagelijks bezig met alle financiën van de vereniging. Aan bijna elke beslissing zit een financiële kant, wat betekent dat bijna elke beslissing langs jouw bureau komt. 

Er komt echter meer bij kijken dan betalingen doen en verwerken: het is meedenken met de commissies, disputen en bestuursleden en hen adviseren over hun uitgaven en inkomsten. Daardoor ben je indirect met bijna elke activiteit bezig. Dit maakt het penningmeesterschap een veelzijdige functie die je in staat stelt om mee te werken aan alle aspecten van de vereniging.

Bovendien ben je mede-verantwoordelijk bestuurslid van de halfjaarlijkse Introweekend Commissie. Dit is een leuke afwisseling omdat je bij deze commissie naast het financiële aspect ook inhoudelijk betrokken bent bij de commissie. 

Daarnaast houd je je bezig met het bijhouden van de financiële administratie van de vereniging. Dit houdt in dat je alle betalingen verricht, toezicht houdt op de te ontvangen betalingen, btw-aangifte doet, boekhouding verricht, factureert naar sponsoren, enzovoort. Bij al deze werkzaamheden is het van belang dat je de begroting in de gaten houdt. Deze begroting maak je met jouw voorganger en in overleg met jouw medebestuurders, waarna deze is goedgekeurd door de Algemene Ledenvergadering.

Naast de financiën van de JFR ben je ook verantwoordelijk voor de financiën van de Meesterweek, het grootste juridische studentencongres van de Benelux. Doordat je bij de vergaderingen aanwezig bent kan je leuk mee sparren over de invulling van het evenement. Maar uiteindelijk ben je voor de Meesterweek bovenal financieel eindverantwoordelijk.

Isis van Veen
Penningmeester van het 61e bestuur der Juridische Faculteitsvereniging Rotterdam
penningmeester@jfr.nl