Juridische Faculteitsvereniging Rotterdam

De JFR is dé studievereniging voor rechtenstudenten aan de Erasmus School of Law. Met 4000 leden is de JFR een van de grootste juridische studieverenigingen van Nederland.

Juridische Faculteitsvereniging Rotterdam

Onze studievereniging is er voor jou als rechtenstudent: sinds jaar en dag organiseren wij voor onze leden diverse formele en informele activiteiten die een juridische grondslag hebben. Ons doel is dan ook een brug tussen theorie en praktijk te slaan.

Fiat Justitia.nl, de website voor echte meesters!

Sinds september 2013 is Fiat Justitia.nl getransformeerd naar een volledig online publicatie. Een redactie van scherpzinnige studenten en prominente gastredacteuren bieden de lezer dagelijks nieuws en diepgang. Met één publicatie per dag biedt Fiat Justitia.nl op ieder moment van de dag nieuwe prikkelende artikelen. Interesse? Check dan Fiat Justitia.nl

Prof. mr. dr. J. W. de Zwaan bezoekt JFR

Geplaatst op: 17 december 2015

Gisteren is prof. mr. dr. J. W. de Zwaan, decaan Erasmus School of Law 2001-2004, langs het JFR-kantoor geweest om de Vrouwe Justitia te bewonderen die hij op ons kantoor heeft tentoongesteld.

Heb jij dit beeld nog niet gezien? Kom dan gauw even een kijkje nemen!

Meer lezen


JFR Gala: 'Great Gatsby'

Geplaatst op: 1 december 2015

Nog maar een paar dagen te gaan!

Op donderdag 3 december neemt JFR je mee naar het New York van de jaren '20. Dit grandioos feest al plaatsvinden in My Kech van 22:00 - 4:00 uur. Het thema is 'Great Gatsby' en de dresscode is black and white tie. Wil jij ook graag ons gala bijwonen? Koop dan nu je kaartje via deze link!

Meer lezen


​De Meesterweek: het grootste juridische recruitmentevenement van de Benelux georganiseerd voor en door studenten.

Geplaatst op: 28 oktober 2015

In het collegejaar 2014-2015 bestond de Meesterweek alweer 25 jaar. Dit jaar is het aan ons om de jubileumeditie te overtreffen! Een half jaar lang zullen wij ons inzetten om zo de Meesterweek tijdens de 26e editie weer naar een hoger niveau te tillen.

Sinds de oprichting in 1989 is de Meesterweek uitgegroeid tot een grootschalig evenement dat jaarlijks honderden studenten, academici, politici en mensen uit het bedrijfsleven naar de Erasmus Universiteit van Rotterdam trekt. Deze week zal plaatsvinden van 12 tot en met 25 februari 2016. Op het programma staan verschillende workshops, recruitment evenementen en andere themadagen. Het doel hiervan is een zo groot mogelijke groep studenten te trekken waarbij wij hen kennis laten maken met de rechtspraktijk...

Meer lezen


​De Meesterweek zoekt staff-leden!

Geplaatst op: 12 oktober 2015

Ben jij gedreven, creatief en zit verkopen je in het bloed? Ben je niet bang voor een nieuwe uitdaging en denk jij dat je de Meesterweek dit jaar naar een hoger niveau kunt tillen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

De Meesterweek is het grootste juridische studentencongres van de Benelux, voor en door studenten. Dit jaar zal de 26e editie plaatsvinden van 12 t/m 25 februari, waarbij de promotieperiode van start zal gaan op 18 januari. Zelf zijn wij al druk met de voorbereidingen, maar om de week echt tot een succes te maken, kunnen wij niet zonder jullie. Voor zowel de promotieperiode als de Meesterweek zijn wij daarom op zoek naar staffers die ons willen ondersteunen.

Het staffen van de Meesterweek is uitstekend...

Meer lezen


Lezing Rob Bertholee (AIVD)

Geplaatst op: 1 oktober 2015

De Amerikaanse geheime dienst (NSA) bespioneert op grote schaal burgers en overheden, maar hoe zit dat met onze eigen Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD)? Mag deze dienst zomaar jouw telefoontjes aftappen? En waar ligt dan nog de tussen nationale veiligheid en privacy?

De AIVD bestaat dit jaar 70 jaar, maar wat doen zij eigenlijk? In welke mate werken zij samen met andere geheime diensten? Bestaat er een Nederlandse James Bond?

Zou jij graag een antwoord willen krijgen op deze vragen? Klik dan hier.

Di | 20 okt 2015 |van 14.00 tot 15.30, inloop vanaf 13.30 u| Gratis | NL

Locatie: Woudestein, Erasmus Paviljoen

Meer lezen