Juridische Faculteitsvereniging Rotterdam

De JFR is dé studievereniging voor rechtenstudenten aan de Erasmus School of Law. Met 4000 leden is de JFR een van de grootste juridische studieverenigingen van Nederland.

Juridische Faculteitsvereniging Rotterdam

Onze studievereniging is er voor jou als rechtenstudent: sinds jaar en dag organiseren wij voor onze leden diverse formele en informele activiteiten die een juridische grondslag hebben. Ons doel is dan ook een brug tussen theorie en praktijk te slaan.

Fiat Justitia.nl, de website voor echte meesters!

Sinds september 2013 is Fiat Justitia.nl getransformeerd naar een volledig online publicatie. Een redactie van scherpzinnige studenten en prominente gastredacteuren bieden de lezer dagelijks nieuws en diepgang. Met één publicatie per dag biedt Fiat Justitia.nl op ieder moment van de dag nieuwe prikkelende artikelen. Interesse? Check dan Fiat Justitia.nl

Inloggen op JFR.nl

Geplaatst op: 31 maart 2014

​Vanaf de eerste week van april is het voor leden mogelijk om in te loggen op www.jfr.nl. Om te voorkomen dat je niet kunt inloggen, ondanks dat je lid bent van de JFR, vragen wij je om de volgende gegevens naar wijzigingen@jfr.nl te mailen:

- ERNA-account (bijvoorbeeld 123456qw@eur.nl) 

- NaamHet is vanaf dat moment ook mogelijk om je persoonlijke gegevens online aan te passen. Wij vragen je dan ook om je gegevens te controleren, en zo nodig te wijzigen. Daarnaast dien je voortaan in te loggen om toegang te krijgen tot de samenvattingen, de oefenvragen en andere speciale onderdelen van www.jfr.nl, die enkel voor leden toegankelijk zijn. Als je vragen hebt mail dan naar info@jfr.nl.

Meer lezen


KVdL Master Oriëntatiedag

Geplaatst op: 15 maart 2014

Zit jij in de eindfase van je bachelor en moet je binnenkort een master kiezen? Benieuwd naar de tips van mensen uit de praktijk? Kom dan donderdag 24 april naar Kennedy Van der Laan voor de Master Oriëntatiedag!

KVdL. Wij zijn een ambitieus Amsterdams advocatenkantoor. Een tikje eigenzinnig, dat ook. We zijn in 1992 klein begonnen, als een initiatief van elf jonge, ondernemende advocaten. Inmiddels zijn we eenentwintig jaar verder, en het is ons goed gegaan. Met rond de honderd advocaten en (kandidaat-)notarissen is Kennedy Van der Laan inmiddels beland in de top twintig van zelfstandige advocatenkantoren in Nederland. Bij ons vind je mensen met verschillende achtergronden, die jou graag helpen met het...

Meer lezen


Actief lid worden? Solliciteer dan nu!

Geplaatst op: 10 maart 2014

LET OP: sollicitatietermijn voor de Minorcommissie en de Eurekaweekcommissie is verlengd! Op dit moment starten er twee nieuwe commissies; de Eurekaweekcommissie en de Minorcommissie. Tevens is het mogelijk om te solliciteren voor de redactiecommissie. Heb jij altijd al jouw steentje willen bijdragen aan de JFR of wil je jezelf ontwikkelen bij de JFR? Solliciteer dan voor 30 maart via info@jfr.nl.

Redactiecommissie

Samen met je commissiegenoten werk je aan de vernieuwde website Fiat Justitia.nl. Fiat Justitia.nl is de juridische website voor échte meesters, vol met artikelen van gezaghebbende juristen, al het juridische nieuws en natuurlijk blogs van de redactiecommissie. Fiat Justitia.nl biedt de redactie ook de unieke gelegenheid om gezaghebbende nationale en internationale personen te interviewen! Naast deze ontmoetingen ontwikkel je een goede schrijfvaardigheid. Een kwaliteit die...

Meer lezen


Gemeenteraadsverkiezingen 2014

Geplaatst op: 23 februari 2014

Op woensdag 19 maart 2014 zijn de verkiezingen voor de Gemeenteraad en voor de Gebiedscommissies. Twee verkiezingen op één dag dus. Een ideaal moment om jouw steentje bij te dragen aan de democratische rechtsstaat! In samenwerking met de gemeente Rotterdam biedt de JFR voor studenten dan ook de mogelijkheid aan om een stembureau te bemannen. Uiteraard verwachten wij niet dat jij dit voor niets doet. Dit levert jou namelijk ook nog eens minimaal €100,- op. Een win-win situatie dus!

Als u als student wilt helpen op een stembureau kunt u zich online aanmelden. Lees wel eerst de informatie hieronder.

Via het aanmeldformulier kunt u uw voorkeur aangeven voor een stembureau of deelgemeente, een shift en een functie. De gemeente houdt bij de indeling zoveel mogelijk rekening met uw wensen, maar zij kunnen geen garanties geven dat uw voorkeur ook gehonoreerd wordt. Eventueel nemen zij contact met u op om andere mogelijkheden te bespreken. Let wel op: Wie het eerst komt, wie het eerst...

Meer lezen


JFR-leestafel

Geplaatst op: 19 februari 2014

Je kunt de Olympische Spelen al volgen in de JFR-shop(VB-24) maar vanaf dit moment hebben wij ook een heuse leestafel, o.a. het FD, de NRC.Next, de Quote en de Elle liggen klaar om gelezen te worden. Uurtje over? Kom dan zeker langs om onder het genot van een lekker kopje thee of koffie een blaadje te lezen!

Meer lezen