Juridische Faculteitsvereniging Rotterdam

De JFR is dé studievereniging voor rechtenstudenten aan de Erasmus School of Law. Met 4000 leden is de JFR een van de grootste juridische studieverenigingen van Nederland.

Juridische Faculteitsvereniging Rotterdam

Onze studievereniging is er voor jou als rechtenstudent: sinds jaar en dag organiseren wij voor onze leden diverse formele en informele activiteiten die een juridische grondslag hebben. Ons doel is dan ook een brug tussen theorie en praktijk te slaan.

Fiat Justitia.nl, de website voor echte meesters!

Sinds september 2013 is Fiat Justitia.nl getransformeerd naar een volledig online publicatie. Een redactie van scherpzinnige studenten en prominente gastredacteuren bieden de lezer dagelijks nieuws en diepgang. Met één publicatie per dag biedt Fiat Justitia.nl op ieder moment van de dag nieuwe prikkelende artikelen. Interesse? Check dan Fiat Justitia.nl

'Suits' voor een spotprijs!

Geplaatst op: 10 februari 2014

Wat stelt het thema 'If success suits you' voor zonder een goed pak? Helemaal niets natuurlijk! Daarom is een deel van de JFR-shop (VB-24) vanaf dit moment omgebouwd tot een heuse pakkenzaak. Tot en met a.s. vrijdag zullen de specialisten van 'The Tailors' aanwezig zijn om voor jou een kwalitatief goed pak te vinden. En dat voor een spotprijs!

Openingstijden:

Maandag 10 februari      11:30 - 17:00Dinsdag 11 februari        09:00 - 17:00Woensdag 12 februari    09:00 - 17:00Donderdag 13 februari   09:00 - 17:00Vrijdag 14 februari           09:00 -17:00

Voor meer informatie: www.thetailors.nl

Meer lezen


Nationale Studenten Enquête: Vul hem in!

Geplaatst op: 28 januari 2014

​Jaarlijks wordt een groot onderzoek gehouden onder de studenten van de diverse universiteiten en hogescholen in Nederland: de Nationale Studenten Enquête (NSE). Hierin kun je als student je mening geven over het onderwijs en de studiefaciliteiten aan jouw universiteit en faculteit.

Op basis van de Nationale Studenten Enquête wordt bovendien een ranglijstvan Nederlandse universiteiten gemaakt. Dit is dan ook het moment om aan tegeven of jij tevreden bent over de universiteit en de studie.

De enquête vul je in via www.nse.nl. Een hoge deelname van Rotterdamse studentenen een kritische maar constructieve beoordeling is in het belang van de studieen van jou. Alleen met jullie feedback kan de universiteit werken aan eenoptimaal onderwijsklimaat.

LET OP: Vul bij het gevraagde e...

Meer lezen


​De Kluwer Navigator: Haal er uit wat er in zit.

Geplaatst op: 27 januari 2014

Zie je door de vele zoekresultaten het bos niet meer? Wordt jij gek van zoekmachines? Of wil je gewoon sneller tot resultaten komen? Kluwer en JFR willen jou helpen!

Op 4 februari aanstaande van 15.00 tot 17.00 uur zal Bas Roest van Kluwer een training geven over de Kluwer Navigator. Tijdens deze training zullen de drie zoekstrategieën (Eenvoudig zoeken, Geavanceerd zoeken en Bladeren) aan de orde komen. Daarnaast zullen diverse andere handigheden worden getoond die in de Kluwer Navigator zitten en die bij studie of praktijk direct toepasbaar zijn. Als je deze training hebt gevolgd zul je merken dat je veel makkelijker uit de voeten kan met deze handige zoekmachine...

Meer lezen


HALV

Geplaatst op: 20 januari 2014

Op 13 februari om 19:00 de Halfjaarlijkse Algemene Ledenvergadering bij te wonen. De vergadering zal plaatsvinden in LB-077. De notulen van de Wissel Algemene Ledenvergadering liggen ter inzage in de JFR-Shop (VB-24). Bijgaand treft u de agenda voor deze vergadering aan.

Geacht lid der Juridische Faculteitsvereniging Rotterdam,

Door middel van dit schrijven wil ik u oproepen om op 13 februari om 19:00 de Halfjaarlijkse Algemene Ledenvergadering bij te wonen. De vergadering zal plaatsvinden in TB-077. De notulen van de Wissel Algemene Ledenvergadering liggen ter inzage in de JFR-Shop (VB-24).

Bijgaand treft u de agenda voor deze vergadering aan.

1.Opening

2.Mededelingen

3.Vaststellen agenda

4.Ingekomen stukken

5.Goedkeuring notulen WALV 20 september 2013

6.Uitbreiding Raad...

Meer lezen


Boekverkoop blok 3

Geplaatst op: 18 januari 2014

Vanaf 20 januari tot en met 26 januari kunnen B3- en masterstudenten hun boeken weer met 10% korting kopen bij de JFR.

De boekverkoop vindt plaats via de JFR-webshop. In de webshop staan alle boeken die nodig zijn voor het B3- of mastervak. Readers kunnen wij helaas niet aanbieden en deze zullen dan ook bij de studystore gekocht moeten worden.

B3-boeken dienen opgehaald te worden bij de JFR. Masterboeken zullen thuisbezorgd worden.

Heb je mee vragen? Stuur dan een e-mail naar info@jfr.nl en wij zullen jouw vraag zo snel mogelijk beantwoorden. link

Meer lezen