Juridische Faculteitsvereniging Rotterdam

De JFR is dé studievereniging voor rechtenstudenten aan de Erasmus School of Law. Met 4000 leden is de JFR een van de grootste juridische studieverenigingen van Nederland.

Juridische Faculteitsvereniging Rotterdam

Onze studievereniging is er voor jou als rechtenstudent: sinds jaar en dag organiseren wij voor onze leden diverse formele en informele activiteiten die een juridische grondslag hebben. Ons doel is dan ook een brug tussen theorie en praktijk te slaan.

Fiat Justitia.nl, de website voor echte meesters!

Sinds september 2013 is Fiat Justitia.nl getransformeerd naar een volledig online publicatie. Een redactie van scherpzinnige studenten en prominente gastredacteuren bieden de lezer dagelijks nieuws en diepgang. Met één publicatie per dag biedt Fiat Justitia.nl op ieder moment van de dag nieuwe prikkelende artikelen. Interesse? Check dan Fiat Justitia.nl

Gastcollege Willem Anker

Geplaatst op: 15 januari 2014

​Woensdag 29 januari staat er voor het vak Inleiding Strafrecht een bijzonder gastcollege op het programma. Het college zal in samenwerking met de congrescommissie van de JFR worden georganiseerd en verzorgd worden door niemand minder dan Willem Anker!

Willem Anker is één van de bekendste strafrechtadvocaten van Nederland en voerde onder andere de verdediging in de zaak Robert M.

Het college zal plaatsvinden van 13.00 tot 14.45 in zaal M2-03 en is opengesteld voor alle geïnteresseerden. Aanmelden kan door een email te sturen naar jfrcongres@gmail.com. Vermeld in de email je naam en studiejaar.

Meer lezen


Workshop 'Flirten mag'

Geplaatst op: 13 januari 2014

Een bedrijvendiner, misschien nog wel moeilijker om tot een goed einde te brengen dan een tentamen bestuursrecht, al was het maar omdat je je er niet op voor kunt bereiden. Of toch wel? Als jij wilt weten hoe je succesvol flirt met jouw toekomstige werkgever, ongemakkelijke stiltes kunt vermijden en onder het genot van een maaltijd een fantastische indruk achter wilt laten aan je tafelgenoten, schrijf je dan nu in voor de workshop 'Flirten mag!'

De workshop flirten mag zal plaatsvinden op 7 februari van 15:30 - 17:00. Inschrijven doe je op www.meesterweek.nl of door een mail met jouw naam en telefoonnummer te sturen naar comextern@jfr.nl. Na afloop van de workshop zal er een borrel plaatsvinden!

Meer lezen


JFR.nl verandert!

Geplaatst op: 14 januari 2014

​Je zult het al meteen gezien hebben, JFR.nl is veranderd! Het oude vertrouwde JFR.nl is niet meer. Hoewel dit gloednieuwe digitale jasje van JFR.nl er naar onze mening nu al goed uitziet is het nog niet compleet.

Hier en daar zal er op het nieuwe JFR.nl nog wat bijgeschaafd moeten worden. Op dit moment is de website dan ook niet volledig. Mocht jij opzoek zijn naar specifieke informatie over de JFR en kun je dit niet op het nieuwe JFR.nl vinden? Stuur dan een e-mail naar info@JFR.nl. Wij zullen jouw vraag dan persoonlijk beantwoorden. In de tussen tijd kun je natuurlijk wel al terecht op de fonkelnieuwe website van de Meesterweek en Fiat Justitia.nl.

Via deze weg willen wij ook ons excuus aanbieden voor...

Meer lezen


Noteer het in je agenda, de Right Movie Night op 15 januari!

Geplaatst op: 19 december 2013

UITVERKOCHT/SOLD OUT Een nieuw jaar vraagt om een nieuwe Right Movie Night. Om het jaar goed te beginnen hebben we een knaller van een film voor jullie geregeld, die op dat moment net in de bioscoop zal draaien en nu al een kaskraker belooft te worden: The Wolf of Wall Street.

Kijk, dat we later allemaal rijk en succesvol gaan worden, dat weten we al lang. Maar wat zou je doen als je geconfronteerd wordt met fraude? Om naast de mooie beelden van de film ook wat nuttige informatie te verschaffen, zal dhr. Roel Theissen, expert op het gebied van banking and securites law, optreden als spreker. Je hebt dus weer iets om naar uit te kijken! De kaartjes zijn op 10 januari op de Meesterweek kamer te koop, L2-46. Vanaf 13 januari tot en met 15 januari zijn ze verkrijgbaar...

Meer lezen