Juridische Faculteitsvereniging Rotterdam

De JFR is dé studievereniging voor rechtenstudenten aan de Erasmus School of Law. Met 4000 leden is de JFR een van de grootste juridische studieverenigingen van Nederland.

Juridische Faculteitsvereniging Rotterdam

Onze studievereniging is er voor jou als rechtenstudent: sinds jaar en dag organiseren wij voor onze leden diverse formele en informele activiteiten die een juridische grondslag hebben. Ons doel is dan ook een brug tussen theorie en praktijk te slaan.

Fiat Justitia.nl, de website voor echte meesters!

Sinds september 2013 is Fiat Justitia.nl getransformeerd naar een volledig online publicatie. Een redactie van scherpzinnige studenten en prominente gastredacteuren bieden de lezer dagelijks nieuws en diepgang. Met één publicatie per dag biedt Fiat Justitia.nl op ieder moment van de dag nieuwe prikkelende artikelen. Interesse? Check dan Fiat Justitia.nl

Loyens & Loeff Summer Course 2017

Geplaatst op: 10 maart 2017

Van 10 t/m 14 juli 2017 vindt de Loyens & Loeff Summer Course plaats. In vijf intensieve dagen bezoek je onze kantoren in Rotterdam, Amsterdam en Londen. Ben jij derde- of vierdejaars student Nederlands recht, notarieel recht, fiscaal recht en/of fiscale economie? Meld je dan vóór 30 mei 2017 aan via onze website.

Meer lezen


Eerstejaarscommissie: Raad van State

Geplaatst op: 9 februari 2017

Voor het vak Inleiding Staats- en Bestuursrecht vindt de eerstejaarscommissie het niet meer dan passend om een bezoek te brengen aan een van de oudste nog bestaande regeringsorganen ter wereld, de Raad van State!

Op dinsdag 14 februari om 9:15 zullen we verzamelen op locatie Kneuterdijk 22 te Den Haag. We zullen dan een algemene rondleiding krijgen over de werking van dit orgaan. Zorg ervoor dat je voor deze activiteit een geldig identiteitsbewijs meeneemt. Als jij ook op Valentijnsdag gratis en voor niks je liefde voor rechten ter openbaring wilt brengen, schrijf je dan nu in via de onderstaande link!

De commissie zal wederom afreizen vanaf Rotterdam Centraal, meereizen is zoals altijd een optie. Precieze...

Meer lezen


JFR gaat naar de Kunsthal

Geplaatst op: 2 februari 2017

​Heb jij altijd al wat meer willen over de illustraties van rechtszaken? Deze bijna cartoon-achtige plaatjes van rechtbanken worden al sinds jaar en dag praktisch exclusief door Chris Roodbeen gemaakt. Deze kunstenaar heeft een hoop onder de pen gehad. Soms “zomaar een keurige verdachte”, aldus Roodbeen, maar vaak ook beroemde en beruchte namen zoals zigeunerkoning Koko Petalo, meesteroplichter ‘heer Olivier’ en beroepscrimineel Willem Holleeder.

We zullen in de Kunsthal een rondleiding krijgen door deze collectie, maar ook kun je een kijkje wagen in de andere tentoonstellingen die nu in het museum te vinden zijn. Hieronder valt ook de populaire collectie van Peter Lindbergh en het intrigerende ruimtelijke werk van Pim Palsgraaf. Daarna gaan we met z’n allen nog gezellig wat drinken.

Wil jij even je zinnen verzetten en wat cultuur snuiven? Of gewoon een ontzettend artsy Snapchat story kunnen plaatsen? Schrijf je dan snel hier ...

Meer lezen


Kernwaardentraining

Geplaatst op: 19 januari 2017

Wil je aankomend jaar graag stagelopen of ga je binnenkort werken en weet je nog niet zeker wat voor soort bedrijf bij je past? Veel bedrijven spelen tegenwoordig met hun ‘kernwaarden’ en zoeken mensen uit die bij deze kernwaarden passen. Maar welke kernwaarden passen bij jou?

Wil je aankomend jaar graag stagelopen of ga jebinnenkort werken en weet je nog niet zeker watvoor soort bedrijf bij je past? Veel bedrijven spelentegenwoordig met hun ‘kernwaarden’ en zoekenmensen uit die bij deze kernwaarden passen. Maarwelke kernwaarden passen bij jou?

Paul ter Wal zal woensdag 25 januari een

interactieve training/lezing geven over het herkennen, benoemen en inzetten van je eigen kernwaarden. Ook zal hij vertellen over het begin van je juridische jaren. Paul is voormalig.

Meer lezen