Student-stagiaire | voorjaar 2024 (m/v/x)

Student-stagiaire | voorjaar 2024 (m/v/x)

Bedrijf
Kennedy Van der Laan
Type
Stage
Locatie
Amsterdam
Branche / Vakgebied
Overig
Vereiste taal
Nederlands

Omschrijving

Student-stagiaire | voorjaar 2024 (m/v/x)

Yes, het is weer mogelijk: solliciteren voor een stage voor de periode januari tot augustus 2024! Een stage bij Kennedy Van der Laan is de ideale manier om ons te leren kennen! Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste studenten die tijdens hun studie praktijkervaring op willen doen, willen ervaren hoe het is om in de topadvocatuur te werken én willen voelen hoe het is om een 'Kennedy' te zijn. Wil je vast weten hoe een stage bij ons eruit ziet? Lees dan snel verder!

Kennedy Van der Laan in de notendop

Kennedy Van der Laan is een Amsterdams advocatenkantoor met 210 medewerkers, waarvan ruim 120 advocaten. Vanuit ons kantoor in de hoofdstad werken wij wereldwijd voor een breed scala aan bekende en onbekende cliënten, van startups tot multinationals.

De oprichters kozen 30 jaar geleden voor een nieuwe vorm van advocatuur. Naast het werken op topniveau, moest er ook aandacht komen voor de maatschappij, de mens en de stad. Op die manier werken wij nog steeds: in een open en vriendelijke omgeving. In een kantoor boordevol kunst. Het heeft in al die jaren geleid tot een prachtig kantoor. Waar op topniveau wordt gepresteerd, maar tegelijkertijd een goede sfeer hangt en iedereen leuk met elkaar omgaat. Leuk werk en gezelligheid combineren we met de ambitie om de beste te zijn. Persoonlijke vrijheid staat bij ons voorop en je hoeft op niemand te lijken, dus draag op kantoor gewoon die jeans met snelle sneakers. Of iets anders dat bij je past natuurlijk.

De stage bij Kennedy Van der Laan in de notendop

Gedurende je student-stage neem je een kijkje op twee verschillende secties. Na een maand op de ene werkplek, zul je dan ook een nieuwe werkplek krijgen en ook zien hoe het er in een ander team aan toe gaat. Uiteraard word je daarin goed begeleid en zullen we zoveel als mogelijk rekening houden met je voorkeur en interesses.

Tijdens je stage pak je opdrachten op voor de sectie waar jij op dat moment zit, maar krijgt ook de mogelijkheid om mee te werken aan opdrachten voor andere advocaten binnen ons kantoor. Daardoor kom je met allerlei rechtsgebieden in aanraking. Meestal gaat het om het uitzoeken van een juridische vraag die voor een bepaald dossier moet worden beantwoord. Je schrijft daar dan een notitie over voor de betrokken advocaat. Je werk is dus van belang in een concrete zaak.

Je gaat ook mee naar (digitale) zittingen of besprekingen, naar interne cursussen en naar de wekelijkse (online) sectie- en jurisprudentiebesprekingen. En natuurlijk ben je welkom bij de wekelijkse kantoorborrels op vrijdagmiddag en bij andere activiteiten van kantoor. Zo mogen student-stagiaires meedoen met de sportevenementen waaraan kantoor meedoet (zoals de zomer voetbal- en hockeycompetitie), mag jij helpen prijzen te pakken op de Advolympics en ben je welkom tijdens het jaarlijkse kantoorweekend en kerstfeest. De stage vindt in principe volledig op kantoor plaats, maar af en toe een dag thuiswerken is mogelijk.

KVDL 20230717 OFFICES 019 van 041

Onze toekomstige student-stagiaire

  • Is een leergierige en gemotiveerde student
  • Zit in het laatste jaar van een rechten bachelor of master
  • Is authentiek en heeft een brede kijk op de wereld
  • Wordt warm van het recht, en is een 'vakidioot' in spé
  • Is zelfstandig en heeft een groot verantwoordelijkheidsgevoel
  • Kan iets toevoegen aan het kleurenpalet van ons kantoor

Let op: bovenstaande competenties kunnen uit veel verschillende dingen blijken. Denk bijvoorbeeld aan een bijbaan om je studie te bekostigen, mantelzorgen voor een familielid, een studie filosofie die je volgt voor de lol, activiteiten voor je buurt of politieke partij, lid zijn van een commissie, je inzetten voor je kerk, synagoge of moskee en nog wel duizend andere dingen. Zet de activiteiten en verantwoordelijkheden die voor jou belangrijk zijn (en die jou maken tot wie jij nu bent) vooral op je CV!

Diversiteit en inclusie | een afspiegeling van de samenleving

Wij willen een werkomgeving bieden waarin iedereen gelijke kansen heeft, los van afkomst, levenswijze of achtergrond. Bij Kennedy Van der Laan is iedereen welkom en willen we de mooie diversiteit van de samenleving en de stad Amsterdam naar binnen halen. In dat kader moedigen we mensen van alle oriëntaties en achtergronden aan om te reageren op deze vacature.

Veel vrijheid onder enthousiaste begeleiding

Ateadvocaat Banking & FinanceLoesadvocaat Vastgoed en Bouw, Minke, advocaat Privacy en Gereguleerde Markten en Thijs, onze corporate recruiter (en ex-advocaat), zijn je stagebegeleiders. Af en toe zul je met hen lunchen om je stage te bespreken en zul je een-op-een gesprekken hebben om je stage te evalueren. Natuurlijk kun je bij hen verder op elk moment van je stage terecht. Bij je opdrachten krijg je begeleiding van de advocaat die je de opdracht heeft gegeven.

En dan is er natuurlijk nog je sectiebuddy, jouw steun en toeverlaat die jou met allerlei praktische zaken kan helpen. Omdat onze advocaten binnen de sectie werken met flexplekken leer je tijdens je stage veel sectiegenoten kennen en krijg je een goed beeld van hun dagelijkse praktijk.

Getuigschrift en vergoeding

Op basis van het werk dat je hebt afgeleverd en de ervaringen van iedereen met wie je hebt samengewerkt, zullen AteLoes en Minke je aan het eind van je stage je een beoordeling geven. Daarnaast zal je halverwege de stage, voor de sectiewissel, een tussentijds coachingsgesprek hebben met Thijs. De stagevergoeding bedraagt € 650 bruto per maand (op basis van een 40-urige werkweek).

De procedure

In het voorjaar gaan de sollicitaties voor student-stages weer open voor de periode september 2024 tot en met januari 2025.

In de schriftelijke ronde vul jij een vragenlijst in die je onder aan deze pagina kunt downloaden. Aan de hand van deze vragenlijst ontdekken we wie je bent, waarom we jou moeten hebben, wat je liefde is voor het recht en waarom jij een Kennedy in spé bent. Een motivatiebrief is daarmee niet nodig. Wel zo modern.

Na de schriftelijke selectie vinden de 'speeddates' plaats. Een speeddate is een flitsend, individueel gesprek, waarin we jou beter leren kennen, en jij ons. Dat laatste vinden we namelijk net zo belangrijk. Deze speeddates vinden in november plaats.

Solliciteren voor de student-stage is mogelijk tot 5 november 23:59. Om het proces eerlijk te houden, verzamelen we tot die tijd alle sollicitaties en nemen we pas daarna een beslissing wie we uitnodigen voor een gesprek. Solliciteren na 5 november kan ook nog, maar sollicitaties die daarvoor zijn binnengekomen behandelen we met voorrang.

Ga jij dit avontuur aan? | jouw sollicitatie

Ben jij enthousiast geworden om gedurende twee maanden onderdeel van ons mooie kantoor te worden? Wat leuk! Solliciteer dan direct via de knop hieronder. Hier wordt je vervolgens om de volgende dingen gevraagd:

  • De ingevulde 'vragenlijst | Kennedy in spé' (te vinden via de knop hieronder)
  • Jouw CV en studieresultaten (bachelor en master), zodat we kunnen zien wat voor vakken je gevolgd hebt en welke sectie bij je past
  • Eventuele beoordelingen van andere stages

Een motivatiebrief is niet nodig. In plaats daarvan lezen we jouw ingevulde vragenlijst. Wel zo makkelijk.

Vragenlijst | Kennedy in spé

Wil je nog even langskomen om te kijken of Kennedy iets voor je is?

Als je voor jouw sollicitatie langs wilt komen om meer te horen over het kantoor, ben je van harte welkom. Een goed moment om al je vragen te stellen is het KennedyCafé. Dit is een laagdrempelig event waarop je onder het genot van een kopje koffie alles hoort over kantoor. De volgende editie van het Kennedy Café staat gepland op donderdag 28 maart. Opgeven kan via deze link! Onder aan de pagina zie je trouwens ook nog wat mooie foto's van ons kantoor.

Solliciteer hier!

KVDL 20230717 OFFICES 017 van 041

KVDL 20230717 OFFICES 028 van 041

KVDL 20230717 OFFICES 021 van 041

KVDL 20230717 OFFICES 022 van 041

KVDL 20230717 OFFICES 037 van 041

KVDL 20230717 OFFICES 039 van 041