Juridisch medewerker

Juridisch medewerker

Bedrijf
ZLM verzekeringen
Type
Vacature
Locatie
Overig
Branche / Vakgebied
Verzekeringen
Vereiste taal
Nederlands
Richting
Overig

Omschrijving

Juridisch medewerker

Wij zoeken juridisch talent! Bij Stichting Rechtsbijstand ZLM kiezen we voor een persoonlijke aanpak. We staan onze klanten écht bij. Verzekerden vinden dat prettig en doen steeds vaker een beroep op ons. We zijn op zoek naar meerdere juridisch medewerkers om onze teams uit te breiden. Heb jij jouw diploma hbo of wo Rechten of ben je deze studie aan het afronden? Lees dan zeker verder.

Verrassend persoonlijk

De wereld van verzekeringen staat bekend om zijn zakelijkheid en papierwerk. Wij zijn daarin verrassend anders. Onze dienstverlening is heel persoonlijk. We nemen de tijd voor elke klant en de medewerkers hebben veel vrijheid in hun werk. Werken bij ZLM betekent samen met je collega’s werken aan de tevredenheid van onze klanten. Ons motto is: ‘U tevreden, wij tevreden’. Klanttevredenheid is dus heel belangrijk. Maar medewerkerstevredenheid net zo goed. We doen er alles aan om het beste uit iedereen te halen. Dat zien we ook terug in de hoge cijfers die medewerkers geven in tevredenheidsonderzoeken.

Wat maakt de functie juridisch medewerker zo uniek

Ben je (binnenkort) klaar met je opleiding? Dan kun je bij ons rekenen op een goede aansluiting. We leiden je intern op tot een volwaardig juridisch medewerker. Je leert het vak door praktijkervaring op te doen. Uiteraard door persoonlijke begeleiding door je collega juristen. Je krijgt ruimte om te groeien in het vak. Als juridisch medewerker lever je een belangrijke bijdrage aan onze klanttevredenheid. Ieder juridisch conflict kan aan ons worden voorgelegd en dat waarderen onze klanten. Jij adviseert over allerlei vraagstukken binnen verschillende rechtsgebieden. Dat kan gaan over conflicten binnen het arbeidsrecht, maar bijvoorbeeld ook na een aankoop. We vinden kwaliteitsnormen belangrijk, maar je hebt de vrijheid om je eigen aanpak te bepalen. Als het nodig is, kun je gebruikmaken van een goed netwerk van samenwerkende partners en deskundigen. Zo kun je je dossiers zo sterk mogelijk maken. Daarbij werken we niet met persoonlijke targets. We schrijven geen uren. We doen geen acquisities. Ons doel is tevreden klanten en daar word jij ook blij van.

Bekijk deze pagina en lees meer over team Stichting Rechtsbijstand en wat ons zo uniek maakt.

Waar kom je te werken

Bij onze teams heerst een fijn groepsgevoel. De samenstelling wisselt van net afgestudeerden tot zeer ervaren medewerkers. In de samenwerking vullen we elkaar aan. Elk team bestaat uit ongeveer 15 mensen. We komen tot de beste oplossingen doordat we kennis en inzichten met elkaar delen. Daarnaast zorgen je collega’s op het secretariaat voor ondersteuning bij het dossierbeheer. Zo heb je de volledige focus op de inhoudelijke behandeling. We zijn op zoek naar een collega die fulltime komt werken, maar 32 uur is ook zeker bespreekbaar.

Hoe maak je het verschil

Je wilt jouw juridische kennis inzetten voor praktische oplossingen. Tegelijkertijd weet je alles in begrijpelijke taal uit te leggen aan de klant. Je staat de klanten in het volledige proces bij en eventueel vertegenwoordig je ze bij de rechtbank of andere instanties. Met jouw hbo- of wo-opleiding Rechten, weet je goed te schakelen binnen diverse rechtsgebieden. Je bent altijd nieuwsgierig naar de nieuwste ontwikkelingen binnen het vakgebied en je bent vrij om je breder te ontplooien in een ander rechtsgebied. Wij zorgen samen voor de opleiding en de ontwikkeling die daarbij past.

Wat wij jou graag bieden

 • Je salaris wordt gebaseerd op wat je meebrengt aan kennis en ervaring. Met een maximum van € 65.400,- bruto per jaar (schaal 4) voor een 38-urige werkweek. Dit is inclusief 8% vakantiegeld en een 13e maand.
 • Hier komt nog een eindejaarsuitkering bovenop. Deze kan iets variëren in hoogte, maar je mag er elk jaar op rekenen.
 • Daarnaast hebben we als extra een hele gunstige pensioenregeling, waarvoor je slechts 2,5% pensioenpremie betaalt. Dit maakt dat we je een goed netto salaris bieden.
 • Bij ZLM doen we het samen, we kennen geen individuele beloningen.
 • ZLM kent een prettige en informele werksfeer. We staan altijd voor elkaar en onze klanten klaar.
 • Er is veel persoonlijk contact, met een open en transparante bedrijfscultuur.
 • We zorgen voor een goede werk-privé balans. We hebben gunstige verlofregelingen en werktijden. We werken niet met targets en overwerken komt niet vaak voor.
 • Aandacht voor jou en jouw persoonlijke ontwikkeling. Er zijn veel mogelijkheden voor het volgen van trainingen en/of opleidingen. We kennen een aantrekkelijke studieregeling en hebben onze eigen ZLM Academie.
 • Coaching en nieuwe ervaring opdoen stimuleren we, zodat je je blijft ontwikkelen als vakspecialist, maar ook op persoonlijk vlak.
 • Een organisatie die je een warm welkom geeft. Er is een fijn inwerktraject voor nieuwe collega’s, waarbij er veel ruimte is voor begeleiding en het werk eigen maken. Er wordt een goede basis gelegd en in korte tijd leer je veel collega’s kennen.
 • Natuurlijk krijg je korting op je verzekeringen.

Spreekt de vacature jou aan

Reageer dan meteen! Upload je motivatie met cv via de sollicitatiebutton. We kijken uit naar je sollicitatie en om met jou in gesprek te gaan. We nemen zo snel mogelijk contact met je op over het vervolg. Wil je meer informatie, neem dan gerust contact op met Wilfried Claessens, manager Rechtsbijstand. Zijn telefoonnummer is 06–53 547 785.