Duurzaamheid

Duurzaamheid

Duurzaamheid

De Duurzaamheid Commissie zet zich in om de JFR duurzamer te maken en moedigt studenten aan duurzamer te leven. Dit wordt onder andere gedaan door duurzame activiteiten te organiseren, zoals een duurzame high tea, een bier- of wijnproeverij, masterclasses en een well-being workshop! Deze evenementen vinden door het hele jaar plaats. Daarnaast vindt in de week van 18 maart de Duurzaamheidsweek plaats, een week die geheel in het teken van duurzaamheid staat. Er worden dan dagelijks hele leuke duurzame activiteiten georganiseerd!

Naast het organiseren van activiteiten houdt de Duurzaamheid Commissie zich bezig met het verduurzamen van andere commissies. Dit wordt gedaan door een duurzaamheidscompetitie. Commissies kunnen hierbij punten verdienen door duurzaamheid mee te nemen in hun eigen evenementen. De commissie die aan het eind van het jaar de meeste punten heeft, wint een prijs. 

Op elke derde dinsdag van de maand vindt Duurzame Dinsdag plaats. Op deze dag worden via Instagram tips gedeeld om duurzamer te zijn. Denk hierbij aan advies over hoe duurzaam om te gaan met bijvoorbeeld warmte en eten. 

Omdat duurzaamheid een steeds belangrijker onderwerp wordt, is de Duurzaamheid Commissie nu belangrijker dan ooit. Samen met jullie willen wij de JFR zo duurzaam mogelijk maken!

Heb jij vragen of wil je meedenken over duurzaamheid binnen de JFR? Stuur dan een mail naar duurzaamheid@jfr.nl of neem contact op met de Secretaris of de Commissaris Onderwijs & Facultaire Zaken.